Grab A Button

Tuesday, 29 November 2011

tempat bersejarah !!!


time ni la aku beli camera..aku d temani oleh ana..hehe ni la gambar pertama yg aku ambil & ni la juga kedai yg aku pilih hari tu..harga pun berpatutan ja..lepas ni boleh la aku take picture banyak2..simpan bnyak2 buat kenangan kan2..





ni la aktiviti hujung minggu dengan kawan2..bowling...karoeke..& shopping..time ni kalo x silap ana (kwn sekelas) yg ambil gambar nie..tengok tu muka nampak berpeluh ja.hehe..ow yea lupa bagi tau lokasi tempat kitorang lepak ni..ni dekat seksyen18 shah alam.kalo x silap waktu ni hari sabtu ..petang..seronok main sampai lewat malam bru balik, tangan pun lenguh2 ja..
tp aku kalah juga dengan ana ..dia paling terer kalo main bowling....hehe..




hah..yg ni la kawan yg aku maksudkan tu..yg sebelah kiri tu la ana..& yg kanan tu mira..diorang ni la teman  yg paling rapat denganku..antara kami bertiga tu aku lah yg paling kecik &termuda..cehwahh  huhu..muda bulan ja..:)yg ni aku ambil gambar diorang kat giant seksyen18..:)



memilih lagu kegemaran masing2...hmm kalo x silap ana tengah cari lagu raya nie..cari2 & cari last2 we all nyanyi lagu "airmata syawal"





minum milo ais kurang manis kegemaran..:)








Sunday, 27 November 2011

story of a girL on 25 nov 2011

hari nie..berlaku sesuatu yg membuat aku benar-benar bahagia ..aku dapat bersama dgn org yg aku sayangi..akux akan lupa kn detik ini buat slmanya..sebab memori ini terlalu kuat sehingga aku x mampu lagi memadamnya.. :)
esok(26 nov) dia akan terbang ke tawau..aku pula masih disini..masih menanti detik2 exam yg kehangatannya sudah mulai terasa..dia suruh aku study ..tp..fikiran ku mlayang-layang..aku x mampu "Study" kalau dia ada d depan mata aku benar2 gembira sebab d saat2 akhir ini aku bisa melihatnya lagi..aku pasti merinduinya lagi selepas ini.hari itu berlalu begitu indah sekali ..sampai bila2 pun xdapat aku lupakan..aku rindu melihatnya ..rindu mendengar gelak tawanya..aku juga rindu mendengar dia mengatakan yg dia sayang aku..haha..:) hanya aku saja yg tau betapa seronoknya hari ini..
aku tahu ..perjalanan masih jauh lagi..mungkin pd suatu hari nanti dia bakal meninggalkn ku...dan pada waktu itu..aku cuma akan menangis sebab rasa sangat sedih sekali..ya tuhan engkau maha mengetahui segalanya..tunjukkan lah jalan pdku ..kalau benar dia adalah milikku..satukanlah kami selamanya..
:) i'll always love u chenta ..i  miss u..harap chenta x akan pernah berubah hati..smoga perpisahan selama 3 bulan ini x merubah apa2 pada kita..

Saturday, 12 November 2011

eXam daTaNg lagI..

aku paling sakit kalau kena study & duduk berjam2 untuk memahami setiap isi nota dr lecturer..cuba mengingati kembali apa yg dia ajar sewaktu d kelasnya dulu..aku bukan "student excellent" atau "super girl "yg dikategorikan sebagai student pandai2..aku lemah dalam subjek2 sains ..tp actually course yang aku ambil ni sememangnya sains semua..untuk mjadi  seorang jururawat yg berpengetahuan aku mesti suka kn subjek sains..malah bukan setakat suka sja..aku juga kena pro dalam subjek ni..aku harap2 la subjek cardiovascular system yg Ms C.B ajar aku x fail..
~exam mmg x lama lg...kali nie aku berhasrat utk naikn pointer..argghh aku stress ingat pasal pointer nie..last sem 2 aku dpt result yg kurang memuaskan ..tp mnunjukkn sedikit peningkatan..aku lulus dan x repeat :)
hehe..
~sebenarnya aku nak study mlm nie..tp aku tiba2 hilang fokus study..ingat nak study Gastrointestinal subject..tp kemalasan pla menebal..hinggakn aku rsa mls study..buka buku pn aku sangat malas..lagipn aku penat sangat hari nie..tadi aku praktikal kat "nursery" ..sabtu2 g nie pn still ada kerja ..ada cti pn kena pula replace..jahat kan kolej..:) hehe..
~hari ni kwn aku "r" nak tukar roster dgn aku...dia sepatutnya pegi church hari nie..tp disebabkan roster dia "morning syif" so dia x dpt pegi church hari ni..dia minta tlg tuk tkar tuk roster next week..coz next week dia still kerja..aku kesian tngo dia ..seorang pn x mahu tukar dgn dia..C.I pn lansung x pertimbangkan prmintaan dia..jahatnya..bukannya dia pegi mana2 pn kan..nak pergi church jg..
dont be sad friend ..i'll help u ..smile.:)...we change roster k..i'll be working at saturday AM syif..

Thursday, 3 November 2011

my Ruthcanie got no 1

today i was very happy when i received a message from mama .she said that yesterday yaya(ruthcanie) was attending the "majlis Penyampaian Hadiah Tadika " at Dewan  Kompleks sukan keningau & it was so surprise when mama said yaya got no 1 at her class..she got 97% in over all subject, i was laughing and smile...try to imagine how she feel when her name is announce as no 1 at class.. Yaya request mama to buy "basikal pink" or "kasut roda" ^_^..
i missed her so much now...i'm happy of her joy.i hope that 1day she will archive she's ambition and will be a good girl that will never forgot us..



BELAJAR BAHASA JEPUN

i love to learn something new..so lets try to speak in japan languages...jOm..jOm..jOm:)
PERBUALAN DLM BHS JEPUN

Ohayou gozaimasu-selamat pagi
Konnchiwa-selamat tgh hari
Konbanwa-selamat malam 
Oyasuminasai-selamat mlm(diucapkan sblom tido)
Tadaima-sy dh balik
Okaerinasai-slmt pulang
Itadakimasu-diucapkan sblom makan
Gochisousamadeshita-diucapkan slps makan
Irasshaimase-slmt dtg
Ittekimasu-sy pegi dulu dan akan pulang
Wakarimasu-sy faham
Wakarimasen-sy x faham

terdapat 3 jenis huruf utk bahasa jepun 
1) Hiragana
2) Katakana
3) Kanji

 hiragna kita gunakan utk  dlm bhs jepun.Kdg2 tu, hiragana ni akan digunakan utk menterjemahkan sebutan bagi huruf kanji yg dipanggil sbg furigana.
manakala katakana pula utk bhs asing cth nk tulih name kite dlm bhs jepun perlulah gune huruf katakana.
kanji adalah huruf yg sentiasa digunakan oleh org jepun.Huruf kanji adlh spt huruf dlm bhs cina. Dan ianya terdiri drpd beribu-ribu huruf. Kanji jugak perlu mengambil masa yg lama utk mahir dlm menyebut huruf2 tersebut dan jugak kana byk menghafal.