Grab A Button

Sunday, 30 October 2011

sTory oF a gIrL on 30 oct 11

~Hari itu aku kehujanan ..x bersendiri tp berteman.aku  gembira kerana aku berteman & aku sangat gembira sbb kehujanan..kedengaran seperti pelik tetapi itu lah kenyataannya..semuanya rasa sngat indah sahaja ..aku sebenarnya hendak ke giant..tp teksi tu x hantar ke destinasi yg kami inginkan..lalu kami cuma mampu berjalan sambil khujanan.kami d berhentikan d tengah jalan...pemandu teksi kata yg giant tu x jauh lagi..ya kenyataannya..snagt2 jauh laa..kami cuba mencari perhentian teksi..&.akhirnya kami temui juga tp agak lewat sebab perhentian teksi agak jauh dari tempat kami d berhentikan. Aku dapat merasakan seluruh badanku mengigil kesejukan,seperti hendak tercabut saja urat-urat badan menahan sejuk..kami makan nasi yg d tapau d restoran cina td...kebetulan pemandu bus yg jgk pemandu teksi singgah sebentar d restoran itu memandangkan  ramai student ingin menapau makanan..cepat saja dia menghabiskan makanannya,terlalu lapar agaknya..aku kesian melihatnya..lalu dia tersenyum..dia berkata "sy x sanggup tengo ko mcm nie..myesal jgk x suruh teksi tu berhenti seksyen 25 tadi.." aku juga membalas senyuman nya..lalu aku memberitahunya yg aku x kisah..sebenarnya aku bukannya kisah pn sebab kebasahan ..kan nanti boleh mandi juga..
sementara menunggu teksi,kami sempat berbual mesra..kami cuma berbual kosong saja..sekali sekala aku merenung gelagatnaya..aku melihat kesungguhannya bercerita ..aku suka melihat dia begitu..sekali sekala kami terketawa..dia kadang kala suka buat aku ketawa..aku gembira melihat telatahnya yg kelihatan comel dan lucu. aku lihat dia kebasahan ..baju hijau muda  yg dia pakai nampaknya telah bertukar warna menjadi sedikit gelap kerana dibasahkan hujan..lalu dia membelai rambutnya kebelakang yg juga kebasahan ..dia seolah- olah menyikat-nyikat rambutnya dengan jari-jemarinya..aku tersenyum melihatnya..dia nampak manja & ceria...setengah jam berlalu..kami ternampak teksi memasuki kawasan itu..sebenarnya perhentian teksi tempat kami berteduh tu adalah area hostel student...student MSU agaknya.aku cuma meneka kerana selalunya kawan-kawan yg tinggal d sana kebanyakkannya drpd kolej  MSU..&ada juga setiap minggu student2 Msu dari sana menaiki "bus biru" (bus student ) 'tuk ke gereja.  dia pergi menahan teksi itu..dia suruh aku menunggu saja.& x smpai 5 minit teksi tu pn menuju ke tempat aku..aku lantas membuka pintu kereta d belakang kereta itu..ketika itu hujan renyai masih lagi rancak ,aku agak kesejukan berada dalam teksi itu..lalu kmi tiba jua d destinasi yg ingin d tujui..rancangan awal tentunya d giant..dia yg duduk d depan bersebelahan dgn pemandu teksi membayar tambang teksi..RM5 semuanya.aku segera turun dari kereta itu..
lalu..kami cepat-cepat menuju ke salah 1 gerai d giant ..aku belanja dia mkn mee basah &  dia minum teh O panas..aku minum milo panas kurang manis..kami mkn share :) sebab mee basah tu banyak sangat..
then ..kami makan ice cream sedap..::) & kami menuju ke stesen bus..dia menunggu bus U605 & aku pula menunggu teksi .aku meminta hp nya..aku cek semua..aku tanya..tanya & tanya semua yg aku sangsi...ok! semua ok:)  xda yg myakitkan hati pun..thanx sebab setia :) tp.......dia nak hp aku pula..aku sebenarnya x mau..tp terpaksa bagi juga ..nanti kecik hati pula nnti..ada juga msg2 yg buat dia hampir marah..tp dengan penjelasan yg kukuh harap2 dia x akan fikir bukan2..& dia sebenarnya sangat memahami..:)thnx again...

at last.. kami pulang jg akhirnya..aku sampai tepat 5.30pm.....

~aku x akn lupakn peristiwa d greja tu ..first time.. :) ~ & it was sweet story of us!

No comments: