Grab A Button

Saturday, 8 December 2012

dalam hati..

saya tiba-tiba terfikir tentang sesuatu..ada persoalan yang memerlukan jawapan sebenarnya...hmm adakah terlalu awal bagi kawan-kawan seusia saya kahwin n dpt baby??..

 parents cakap masih muda sangat tuk kahwin..tapi saya tengo diorang macam best pula kahwin awal..timbul rasa jeles.hee... normal la kan jeles2 nie..
dalam hati ni kan.. saya pun teringin kahwin muda...tapi ...macam susah pula kahwin awal..myusahkan ramai pihak..

hidup ni mesti ada target..n target sya adalah saya mahu berjaya.. n atlist ada kerja yg bley bantu my future husban n my big family nanti.. tidak lar cuma goyang kaki dirumah tnggu husban balik rumah...walaupun mjadi seorang "jururawat" bukan  cita-cita saya sejak dulu.. tapi , apa bley buat la kan.. sudah d berikan rezeki macam tu.. terima saja lar kan..

atlist before kahwin saya ada  "tempat bergantung" ada la juga pengetahuan skit2 sbelum bina family ni..tahu tentang penyakit2 n ubat2 tuk sembuhkannya..ada pengalaman tuk handle family kalau ada msalah kesihatan nanti.. tapi saya bukan doktor...masih kuli-kuli doktor ok.. ^_^ hehe..

saya bersyukur sebab kahwin lambat..atlist bley sambung study.. n lepas study saya bley terus kerja..dapat gaji...hmm rasanya tidak sabar merasa gaji pertama saya...macam na lar nanti kan..(duit bukan segalanya )

 (jangan x tahu.. duit palsu  nie..hehe)


tapi........bercakap soal kahwin.. ada sedikit kerisauan dihati..

adakah saya nanti diterima oleh mereka??

yup ..mereka... mereka......mereka.............

sya terdengar sesuatu....... sepertinya mreka kayaknya ngak suka deh ama gue....
 apa salah gue..kok gue d benci sih.. :(  .. padahal gue lagi senang ama mreka...


ko laging ibigin ka nya ..hindi mahalaga kung ano ang sinasabi nila..
ibigin i kanya magpakailanman............muah..


Wednesday, 28 November 2012

sama.. tidak sepadan?

sama ..tapi tidak sepadan..

apa lar tu??

DUA perkataan yang sangat berbeza..



1) SAMA

2) TIDAK SEPADAN

ni lar manusia suka sangat mengkritik..ada-ada saja yang tidak kena..mereka kata sama, sesuai.. tapi akhirnya kata tidak sepadan pula...

manusia ni bermacam-macam ragam, rupa,warna, bentuk ,saiz, perangai,...macam makanan juga pelbagai rasa..sedangkan warna pun boleh jadi colourfull...inikan pula manusia kan..

kita diciptakan dengan pelbagai kekurangan , betul tidak? tapi..Tuhan itu adil..walaupun kita punya kekurangan, tapi jangan lupa kita diberikan keistimewaan yang pasti berlainan dengan individu lain..
hanya diri kita sendiri tahu apa yang sebenarnya ada pada diri kita...sebab kita mengenali diri kita..

siapa suka jadi GEMUK ? KURUS? HODOH/(si buruk rupa),TERLALU KERDIL ,TERLALU TIANG (tinggi),atau  CACAT ANGGOTA BADAN?.....

saya pasti semua tidak mahu kan..semua mahu jadi sempurna....tapi kata orang "nobody is perfect" jadi tiada siapa yang sempurna.. termasuk saya sendiri....

memang mungkin agak janggal bagi sesetengah orang melihat wanita Gempal/gemuk berpasangan dengan lelaki kurus...
atau...
melihat pasangan terlalu tinggi dengan pasangan yang terlalu rendah....
atau mungkin seorang yang kacak dengan pasangan yang hodoh/buruk rupa......

semuanya mahukan yang sempurna...sampaikan kalau ada perbezaan sikit mesti komen itu ini....cakap tidak sepadan lar......banyak perbezaan lar....tidak sama ...tidak serupa.........last2 cakap "tak kan ada jodoh tu.. jauh jodoh korang" apa???? betul ka jauh jodoh bagi pasangan yang tidak sama rupa ni?




unbelieveble...........


ikut suka hati korang saja cakap macam tu.....korang ka yang tentukan jodoh mereka....
memang mereka tidak banyak persamaan ,..sorang tu rendah sangat...sorang tu terlebih tinggi...ada juga yang 1 nie...yang sorang sangat gempal dan pasangan dia kurus........yang lg 1.. sorang tu cantik sangat tapi pasangan dia korang cakap "buruk rupa"...tapi saya tengo dorang bahagia pun.....stakat ni belum ada lagi dengar diorang "clash" ...........

jahat tau cakap yang tidak baik nie.... macam meminta saja supaya diorang pisah........

*terima la pasangan anda seadanya.....tidak juga diorang minta jadi macam tu...apa bley buat kan..lahir-lahir saja jadi macam tu....percaya dan yakin itu rencana Tuhan..
jangan lar ejek mereka..kalau kata-kata kamu tu cuma untuk sakitkan  hati dia baik lupakan, kamu hanya menambah dosa kamu saja..

sedihkan.....
memang sedih lar....
entah yang macam mana lg sesuai....semua la kena kritik....



*mungkin perlu lupakan dia sebab dia memang tidak sepadan dengan kita......kita terlalu buruk untuknya.."


siap takut-takut kan lagi..."nanti family dia tak suka kat awk juga nanti....sebab korang memang nampak tak sepadan "

apa perasaan anda bila dapat respon macam tu......sedihh?? kecewa??? marah??? hmm hakikatnya itu yang dialami oleh mereka2 yang kurang bernasib baik........


bersabar saja lar menghadapi orang2 yang menyakitkan hati tu ya...percayalah...cinta sejati ada untukmu.....




i'll always love you





 


Sunday, 25 November 2012

sucess utuk first paper :)

halo blogger....

hari ni 26 nov 2012 first paper  untuk final exam sem 5..




paper tadi sebenarnya bagi saya tidak lar terlalu susah


.. cuma kami x jangka pula soalan itu yang keluar..

kawan2 termasuk saya skali hehe .. berabis mgafal fakta yang lecturer suruh hafal..padahal time exam tadi lansung x kuar pun... yang ada cuma soalan "kritikal thinking" untuk baby yang bermasalah jantung berlubang..
haha... dengar macam pelik kan ...saya pun rasa pelik bila guna BM untuk sebut "jantung berlubang"
 sebab slalunya dalam medical term kami menyebutnya sbagai  .. "patent ductus arteriosus"

apa itu "patent ductus arteriosus" hmm cari lah sendiri..banyak tu explanation dekat google..

 #ramai juga kwn2 yang post dekat fb... tidak puas hati dengan soalan lar tu sebabnya...hehe ..

syukurlah soalan pun x susah mana pun ...selagi jari jemari ini mampu menulis dan otak ini boleh bfikir utk jawapan sesuai...maknanya........soalan itu masih dalam kategori sederhana..( ceh confident) haha

dan sekarang........saya akui saya sangat mengantuk......tiba masanya untuk tidur dan petang nie con't study untuk subjek sterusnya..

daaaaaaaaa.......

Saturday, 24 November 2012

~ it's all i want~ =_=





Thursday, 22 November 2012

forever not enough...














If I would have to live my life again
I'd stay in love with you the way I've been
Your love is something no one ever can replace
I can't imagine life with someone else


....................................................................................................................................................................
I promise, I will share my life with you
Forever may not be enough it's true
My heart is filled with so much love
I feel for you
No words can say how much I love you so


..........................................................................
And if forever's not enough for me to love you
I'd spend another lifetime baby,
If you ask me to
There's nothing I won't do
Forever's not enough for me to love you so



They say tomorrow seems so far away,
And now we see that everything can change
My love for you gets stronger as tomorrow comes
I know this love will stand
The test of time
And if forever's not enough for me to love you
I'd spend another lifetime baby,


If you ask me to
There's nothing I won't do
Forever's not enough for me to love you so
For you, there's nothing I can't do
And never will I ever go
Forever's not enough to love you so
But if forever ends one day
I promise you
I'll stay to show you
That my love will never end...


And if forever's not enough for me to love you
I'd spend another lifetime baby,
If you ask me to
There's nothing I won't do
Forever's not enough to love you so
And if forever's not enough for me to love you
I'd spend another lifetime baby,
If you ask me to
There's nothing I won't do
Forever's not enough for me to love you so.



forever love u...

Tuesday, 20 November 2012

sakitnya....



Selalu saya terfikir apa sebenarnya kesakitan yang saya rasakan disebelah kanan kepala ini,...rasa sakit ini selalu menganggu study saya.....



Bila berfikir banyak ...saya rasa sakit itu makin kuat....
Dan mata saya mula berkelip kelip menfokus nota slide..
Petang tadi saya ada tidur sejam.. kononya mahu hilangkan sakit itu... tapi..bila bangun tadi...sakit tu masih ada...dan terasa lebih sakit dari yang tadi..

.
Next week exam...


Saya harus study tapi kalau asyik sakit dan sakit.... apa perlu saya buat....tidurrrrrrrr dan tiduuuurrr saja lar jawabnya kan....

Sakit.....



Sunday, 18 November 2012

take it easy...

 



bolehkah kalau tidak study tapi lulus dengan cemerlang!?!



AAAAAAAAAAargghhhh..........






tu bukan jeritan  kerana BERANAK tau......


   

:(





dalam 140 lebih student sem 5 mungkin saya lagi yang belum study...risau...memang risau......tapi mahu buat cam na kan......



*tadi pun pas balik dari church saya terus masak.......jadi suri rumah sekejap  huhu..........

makan..makan..makan....

MENGANTUK! :( 

terus pegi tidur...sebab saya rasa my brain sudah low bat...


so saya cas selama 2 jam.....



junior-junior buleh pulak buat bising diluar tu.....main lari2 agaknya.....

dan ..saya terbangun....

sebenarnya si dia pun ada call saya, membangunkan saya.........
ngam-ngam lagi saya tengah mimpi pasal dia...

n 1 was like.........hooohhhhhhhhhhhh!!! sedikit kekesalan dan kecomelan disitu..............




 






saya lapar lagi o...kali ni saya teringin makan "Hot plate"










oh tuhan ..sedapnya..................kalau lar permintaan ini dapat d tunaikan sekarang....


yeeyyyyyyy!!!

 paling happy..........................


hakikatnya...

saya masih kelaparan sekarang...










still juga kena menghadap notes......... 









 











Friday, 16 November 2012

hari ini saya..........

hari ini..

2012 (jumaat)

merupakan hari last hari posting saya.......dan tadi saya syiff petang........penatnya......
 ...selepas ini revision week selama seminggu.... & then exam 2 weeks ....lepas tu posting balik selama seminggu....

dan saya akan bekerja d Ear Nose Throat Ward selama seminggu lepas exam tu...

lepas tu??



lepas tu...............




  yeahh !! best kan...






saya akan cuti-cuti disabah for 2 weeks

  

jom ke sabah..best .. hee......




tapi sebelum itu saya kena tempuhi banyak halangan...kena study berabis untuk exam...kena prepare tuk osce..yang mana saya sangat takut sebenarnya...bolehkah saya lakukan tanpa gelabah lagi...takutnya saya..

saya tahu ...saya boleh!!! cehh..hee GOOD LUCK ROZALIAH!

......................................................................................................................................................................

sebenarnya ada sedikit kehampaan dihati ini..ada kemarahan ...kesedihan...hmm... 

tapi tidak mengapa... 


 mungkin saya yang tidak sabar kan.. MR.Busy selalu saja lupa SMS ..... dia terlupa yang kita tengah..







 tengah loading menunggu ...............















  

















 last2....













 

  


 23:30 pm baru kena ....






 








 THANKS for calling.................................
walaupun sudah ada sedikit "panas"

dan geram kerana lama menunggu................................ (ada sedikit kecomelan disitu ^_^ hehe )



dan....
sebenarnya diri ini sudah tidak berdaya untuk berhadapan dengan lappy comel ini...taip pun asyik tersalah... \
hmm tu saja yang sy mahu share hari nie..sharing is caring~~
 penatnya.....

sebenarnya

saya sudah sangat mengantuk............

namun ku gagahi juga mata dan jari jemari  ini mengucapkan.....

Good night............


god bless us Amen . :D daaaaaaaaaa.......



Monday, 12 November 2012

cerita pelik tapi benar..

hmm...dalam kita happy2 cuti deepavali ni...saya perasan banyak saja perkara pelik yang berlaku..dan dalam kepelikan tu ada kebenarannya..

apa yang pelik??..

kalau perasan ..
baru-baru ni ada seorang student nurse sime darby kemalangan dekat Petronas seksyen 26 shah alam...saya tidak rapat juga dengan arwah tu..cuma saya kenal la siapa dia..sedihnya...
bahaya juga naik motorsikal nie..yang lagi sedih nya...dia berpakaian full uniform dgn name tag lagi...dia sebenarnya posting syift pagi...dia x naik bus macam slalu....waktu kejadian tu pun dia naik motor tuk ke hospital...sedihnya saya dengar story pasal dia...mungkin sudah tiba masa bagi dia...semoga dia di terima d kerajaan syurga..amen.

dan ada lg story..
dekat hospital sime darby sekarang tengah heboh pasal misteri penampakan bonda maria...hmm...saya pun nampak dengan jelas juga...saya betul2 nampk!.. saya risau bila nampak tu..saya takut ..sebab saya pun bnyak dosa juga...kena bertaubat ni..oh tuhan ampunilah dosa-dosa saya.selamatkan la saya.

..sdah 3 hari  benda tu berada di tingkap ward hospital..apkah itu..?? nanti kalau sempat saya akan uploadkan d sini..takutnya..
apakah kerajaan nya sudah semakin hampir...tapi saya  belum bersedia lagi..

dan yang last....

saya tersentuh hati melihat post kawan nie d facebook...ni la kan dunia percintaan..cinta yang terbaja mekar sejak d bangku sekolah boleh hancur macam tu.....dia d tinggalkan oleh teman lelakinya..dan menurut apa yang dia bagi tau..teman lelakinya itu ada kekasih lain...yang berlainan agama darinya...dan ada juga saya tengok sendiri...hmm.. siapakah gerangan gadis yang menjadi penghalang hubungan diorang tu ya....

tidak lawa mana pun...lawa lagi kawan sya...entah la..siap gambar profile facebook berkepit dengan kekasih baru nya..sedih pula saya tngo kawan saya nie.. siang malam menangung rindu.. akhirnya di balas dengan kecurangan...apakah ini dinamakan cinta sejati...?? oh no...

saya harap suatu hari nanti kawan saya akan menemukan jejaka yang paling baik..seperti yang dia wish setiap hari..saya tahu test dia tinggi..dan dia sepatutnya dapat yang terbaik dari yang dulu...
jangan sedih2..saya doakan yang terbaik untuk anda.

semoga semua kita diberkati.......
sayang semuanya.. :D







Sunday, 11 November 2012

untuk dia ..

hmm :D buat pertama kalinya dalam hidup ..saya masak untuk kekasih .. haha :D
tahukah kamu perasaan itu? perasaan bila masakan kita kena rasa  oleh si dia..

oh no...malu juga ...bukannya saya terer masak nie..entah sedapkah tidak tu O.o

dengan muka yang sengaja dimaniskan saya melihat dia memakannya..bestnya tengok masakkan kita kena jamah..

dan yang paling penting masakkan tu...original dari saya tau..masakkan saya untuk dia..sebab hari tu ..time keluar makan dengan dia..saya tengo dia suka sangat makan makanan tu....

sewaktu lihat movie "Karipap- karipap cinta" ketika saya berseorangan di bilik.. timbul pula idea mahu memasak...bukan masak karipap ..tapi masak makanan yang saya nampak dia makan dulu heee...
saya pun tidak tahu sama ada masakan saya itu sedap atau bagi dia tidak sedap lansung.. tapi...
saya harap dia suka...



disini lah tempat bersejarah itu..   tempat dimana masakkan saya dicuba buat pertama kalinya oleh yang tersayang ..hehe..




tersenyum bahagia sajakan lepas makan masakan ni haha....


sempat lagi main basikal keliling bukit ...berbasah hujan demi basikal...bestnya main basikal...terer juga dia main basikal ..ingatkan saya saja yang pandai main tu..

ok akhirnya...sebelum pulang ....kami jumpa...



kaktus colour PINK!!! hehe...tapi kan kami tidak jadi beli pun...sebab tengo lar dekat dawah pokok kaktus tu...x lawa suda...tidak lama lagi patah..
so kaktus ni tinggal kenangan saja...cantik ow....suka pokok bunga kaktus nie..comel...






hehe...


muka terpotong sedikit...tu la tinggi sangatkan..sorrryyy... ehehe...
berpeluh -peluh n basah kuyup kena hujan n lepas tu bergambar pula di tepi jalan ni..

bestnya hari kelmarin....

10/11/12 sentiasa dalam sejarah... ok may god bless us .Amen.

Saturday, 10 November 2012

bukan kemahuan fikiran





Kehidupan..beginilah kehidupan..dimana kita harus gagah menerima kenyataan dan anggap semua itu sebagai suatu takdir ..jalan cerita hidup kita juga berbeza-beza, apa yang kita rasa sudah pasti juga banyak perbezaan..pengalaman kita walaupun hampir sama tapi kita berada disituasi yang amat berbeza...itulah warna-warni kehidupan yang sebenarnya mencantikkan  takdir hidup kita.


Namun masih ada lagikah yang percaya mengenai TAKDIR...ada orang kata, “Sebenarnya kita sendiri yang mencipta takdir” .. bagi saya takdir adalah sesuatu yang  diaturkan oleh Tuhan untuk kita..terpulang kepada diri kita untuk dapat bertahan dan mengambilnya sebagai  positif atau negatif..kalau positif, maka bahagialah hidup kita..tapi kalau negatif alamat musnahlah segalanya.
Tapi tuhan itu adil.. dan saya percaya setiap apa yang kita lalui semua ada hikmahnya .saya tahu kisah hidup saya tidak sama seperti mereka yang lain-lain.. ada suka duka tersimpan dimemori..mematangkan kita sebenarnya...

Siapalah yang tidak mahu bahagiakan...semua suka “bahagia” dan saya akui saya lah pencinta bahagia sebenarnya... saya selalu berusaha mencipta “bahagia” untuk diri saya dan juga kepada keluarga saya..Namun untuk sebuah kebahagiaan akan ada pengorbanan. Kita terpaksa berkorban untuk itu.
Saya sangat bahagia bila melihat mereka gembira..namun kebahagian begitu  bagi saya sesuatu yang “Hipokrit” maafkan saya...itulah yang saya rasakan.kadang kala saya tersenyum untuk mempamerkan muka gembira. Tapi.....ingin saya akui sekali lagi....saya sangat HIPOKRIT  waktu itu...dalam hati saya menangis dan tiada siapa yang tahu. Saya berusaha menjadi kuat dan tabah tapi kerana kudrat ku yang Cuma seorang manusia akhirnya airmata jernih jatuh juga di pipi comel ku.comel?? (saya memang selalu perasan comel! )

Kalau boleh, ingin saja saya kembali keusia kanak-kanak yang saya rasakan begitu indah sekali. .walau macam mana pun masalah mendatang  tidak pernah  sekali hati saya terguris seperti tahap sekarang. Itulah kebahagiaan yang menjadi kenang-kenangan bagi saya.susah senang pun saya rasa hidup saya tidak pernah kurang ..mama bapa selalu ada disisi menemani saya saat suka dan duka..
Bolehkah saya  buat 3 permintaan ...
Kalaulah boleh...

Saya mahu kehidupan ini sentiasa diberkati Tuhan...
Keluarga  akan bersatu dan sihat selalu..
Dan yang terakhir saya mahu berjaya dan punya pendamping hidup yang baik dan boleh hidup susah senang dengan saya.. 


Susahkan dapat semua tu...tapi saya tahu manusia ni memang tidak pernah puas dengan apa yang mereka ada ,...kena belajar bersyukur dan boleh terima kenyataan..
Kadang kala..saya terfikir untuk mahu lari dari masalah ..tetapi semakin saya lari dari masalah itu ..saya seperti dihantui masalah-masalah lain..

Kenapalah wujudnya perpisahan?... kenapa mesti ada perceraian?.. kenapa ditakdirkan berjumpa dan berpisah semula...kenapa memilih untuk berpisah walaupun Tuhan masih memberi kesempatan yang panjang untuk hidup bersama.. tidakkah itu mensia-siakan masa depan keluargamu dan anak-anak mu...memang..memang betul “sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri kan...” tapi tiada kah cara lain selain perpisahan..bahagiakah anda berdua...ya mungkin bahagia...sebab mata yang melihat dengan hati yang merasa ini melihat Kebahagian anda berdua...
Hati dan mata terpaksa menerima ini semua....
Mungkin ini lah TAKDIR...suatu takdir yang ditetapkan untuk diri saya....
 kata orang tiada siapa dapat melawan takdir......
mungkin juga...sebab saya sendiri selalu mengelak dari terjadinya perpisahan ini...tapi apakan daya...kita Cuma manusia biasa..kita merancang tapi tuhan yang menentukan..

saya mahu bahagia...dan sedikit demi sedikit saya telah menemuinya..walaupun bukan dari apa yang saya harapkan hari itu...tapi kebahagiaan ini dapat merawat  kesakitan itu...




Wednesday, 7 November 2012

saya sayang mata

hi world...


inilah yang saya mahu kongsikan hari tu....banyak kenangan dan pengetahuan yang dikutip disini...yang pastinya semua suka dan tiada duka..hehe..

posting disini cuma 1 week  ..so memang peluang tidak akan disia-siakan especially kalau ada kes2...kes2?? hmm maksud saya operation lar..operation mata...

disini saya dapat melihat secara live procedure tu d jalankan.. huiiyooohhh...punyalah sandiii......mahu ternangis saya nampak mata-mata kena korek...

dulukan..saya ingatkan mata kita ni lembut macam jelly tu..rupa2nya ..keras juga pula ..sampaikan boleh dijahit oleh Doctor..huaggghhhh...sedih ow kan sampai kena jahit...... (x mahu o..)

ni koleksi mata...( sebenarnya picture ni untuk case study)


ni picture sebelum...
n yg ni during procedure..hmm yang biru tu bkn colour mata dia tau...yang biru tu kena inject masuk untuk clear kan dalam tu..supaya dapat fokus mata yang rosak .. ok :)

mula2 kan saya ingatkan instrument2 mata ni besar .....sebab nampak macam sangat besar kalo tengo d video...



nampak saja besar....tapi kan hari tu saya tengok live procedure tu...huhuhu..rupanya alat2an tu lebih kecil dari mata kita....ok skarang saya happy ^_^

procedure ni la yg saya tengok hari tu..




ok2...ni ending untuk procedure tdi.......cantik kan mata dia.. :)



yang ni lain kes lagi...




kalau mata mcm ni...ianya dipanggil "PTERGIUM"..
menurut doctor P bahaya juga mata macam ni kalau d biarkan...sebab ianya boleh mganggu penglihatan....

jadi kalau sesiapa yang ada mcm ni...jangan takut untuk buat rawatan..cuma pembedahan kecil boleh selamatkan mata tau..dan untuk yang menghidap PTERGIUM ni..pesakit tu akan sedar tau....tapi pesakit tidak lar rasa sakit...........  menurut pesakit yang saya tanya tu...dia kata ..."Sekarang ni tak sakit dik...."
mungkin lepas tu sakit la kan..tapi dont worry..ada pain killer hehe.,..

so...


save your eyes....

untuk pengetahuan semua... mata kitani bukan boleh ditukar bulat2 ok... cuma lens dengan cornea saja boleh...dulu saya ingatkan mata ni boleh ditukar macam tukar hardisk....heee...ohh nooo.... rupanya TIDAK...
jaga la mata tu baik2...yang tidak sepatutnya pakai spek mata jangan gatal mata pegi test2..dan yang pakai spek tu...please wear it!... kesian kan mata ....

dan..siapa2 yang baik bolehlah mendermakan mata .....isi borang ..(kalau mahu lar.. ) macam derma darah jugak..tapi mata kita x lar kena ambil sejurus mengisi borang hehe... nanti bila kita sudah x ada.....bila kita telah kembali kepada pencipta ..barulah pihak hospital ambil bahagian mata kita  yang boleh digunakan...ringan dosa2....yealah kan tolong orang tu....... :D kalau saya.....hmmm fikir-fikir dulu..heheh

ok sampai sini saja cerita pasal eyes...nanti kalau ada lagi...sure post dekat sini ......
bubye WORLD...
love u all..
GOD BLESS



Saturday, 27 October 2012

yuuhhuuu..

hello world :D ..



syukur.. sebab kita semua sihat-sihat saja..family pun semua ok...buah hati pun sihat....semua sihat lar....harap2 kawan-kawan pun sihat juga...

entry sebelum ini agak sedih sedikit...haha.. terlalu ikut perasaan kali.
anywhere saya sekarang happy-happy saja..

memang sejak beberapa minggu lalu saya agak moody sikit.. semua orang saya marah ..saya mudah nangis lagi...ayoooo .. 
macam mana nie..
adakah itu bawaan 
ehemmm2...
"bulan Merah"

mungkin lar kan...
kalau nampak muka saya skrang memang x cantik.. (uik.. macam diri tu cantik sangat)
well boleh lar sikit..........

HM .TUAH ISKANDAR kata kita kena puji diri kita sendiri..siapa lagi yang akan cakap kita cantik kalau bukan diri kita sendiri kan2... haha

ok....besok bermula lar hari d mana saya akan berpraktikal di T.O.N.E.H
apa itu....??????????

alahh Eye Hospital lar...

mesti bnyak story sana nanti...pahit manis ..nanti bakal d curahkan d sini saja.....

blog teman meluah.......
harap tiada yang baca...
(malu ...)
heee

...



nothing!


why did this happen to me. ....should i cry just because the  "story is over" . I'm tired ...i can't sleep..thinking of our destiny..

..i don't wanna hurt him anymore....that's the only word that can express my feelings now...


haiizzzz... kenapalah jadi begini.....................kenapa hati itu boleh berubah!?!. saya kah yang salah...

tiba2 pula saya teringat kenangan2 dulu..membuat saya sedikit cengeng...



itu dulu.............. sekarang ada pula perasaan macam mahu ...



& i just found something.............  " LIA " ohh no!! that's my name!... nampaknya he searching somebody yg bnama "LIA"

and WHO CARES.........

the truth is... saya memang sakit hati...broken heart !!! hancur jadi keping2..sampailah saya jadi sedikit jahat.....apa saya buat??............(masjid jamek saja pun ) akhirnya saya terkunci disitu...


..salah faham mungkin sebab kita jadi begini..tapi jarak juga puncanya pertengkaran sengit kita..masing2 mahu selingkuh....baguslar...akhirnya masing2 dapat yang baru........


puas hati macam tu..bagus2...simpan saja kenangan "vennyliah" ..lagu ciptaan pun bagi saja lar dgn LIA yang baru tue..nama sama saja kan..


kesimpulannya.....

all story had been DELETED! ok.