Grab A Button

Friday, 22 June 2012

hari ini di sabah

wahhh2.. x sangka hari ini balik sabah..mama beli hari ini jugak tiket flight tu..sepantas itu?? tentu mahal..sya tauuu..mama bayar banyak semata-mata untuk saya pulang rumah.......i just wanna say thanx to mama...tp.......i don't know whether need to be happy or not..bcoz the reason y i go back boz i feel lonely here............

~mama call semalam........bila dapat tahu ja saya kesepian mama bcadang beli tiket esok... n sperti yg sya katakan tadi...today im gonna back sabah!!...

nampaknya sya kena kalah kn juga EGO ni...sya akan balik hari ini jam 1915 pm...n akan tiba 2130pm..
doakan saya supaya selamat tiba d destinasi saya.. :) AMeN.

Thursday, 21 June 2012

Lelaki nampak comel bila merajuk




i hate you!!


                                                                please Forgive me :(






 lelaki merajuk tu jarang skali didengar..kalo lelaki MARAH!!. yang tu memang selalu dengar & alami ..haha ....tapi bila nampak diorang nie merajuk boleh haru biru jadinya..apa yang saya lihat ialah lelaki nie kalau merajuk ganjil.. haha.. tapi ganjil2 pun comel juga ok.


bukan sokong mereka..tapi saya betul2 nampak nie diorang ni COMEL kalau merajuk..huuuuhu..^_^
yealah diorang nie nampak je gagah..well~~ lelaki kan ofcoz la kena gagah betul kan?..




saya ada story sikit pasal lelaki merajuk nie..dan sya dah pernah alami sendiri.....sebab tu saya kata lelaki merajuk comel~~

ermm..sebelum tu nak cerita dulu serba sedikit mengenai saya..saya nie kan suka sangat puji orang lain..x kira la sama ada dia GIRL or BOy.
kalau GIRL saya suka puji kelebihan gugirL tue.. contohnya mcm 

"ehh tengok tu.,.dia cantik lar../comel lar pompuan tue/ pandainya dia../muka girl tu macam cousin sya/ehh muka dia macam korea2 skit kan..? hehe"

& then kalo BobOY pla..saya biasa akan cakap...

"wahh..hensemnya dia tu...macam aliff aziz kan muka dia../ sweetnya muka dia mcm artis korea/boleh tahan lelaki depan tue/ dia tu mmg hebat..study hebat,sukan power hensem plak tue.../ehh dia tu anak orang kaya..kereta mewah!!"

saya rasa tu la antara sebab LELAKI merajuk..betul tak?
wahai gugirls sekalian..saya sudah lalui semua nie..jangan lah hendaknya korang puji2 lelaki lain depan korang punya Teman lelaki ( special Boyfriend)..ketahuilah lelaki nie walaupun gagah perkasa..tapi hati diorang boleh dilemahkan oleh kata2 seperti diatas..hehe..
kpd geng2 lelaki..jangan amik ati tau saya cakap macam nie..hehehe... ^_^

1) sikap suka membanding~~(macam yg d atas tue.)
2)tidak dapat apa yang diinginkan..(contoh?)

hmm..kes ni pun pernah jugak saya alami..contohnya ...hari tue..(alamak rahsia terbongkar~~)hahaaa..
saya nie jenis yang mudah tukar fikiran..contohnya..saya putuskan nak keluar jalan2 dengan "dia" hari nie..plan la waktu calling2 tu..blablabla... kononya nak pegi main bowling la..nak karoeke lar..nak g makan KFC before main bowling......last2......tiba saat yang d nanti tu....saya pula suka2 BataL temujanji tue...sebenarnya saya bukan x nak pegi...saya just malas nak tinggalkan tilam bantal dibilik.....yealahh.. badan dah melekat kat situ lebih drpd 3 Hours..hahah..
huhhh...ada lar yang MERAJUK.........payah nie memujuk......................last2 ok juga..........

 Last....

CEMBURU!!!

(tapi..lelaki ni mana la mengaku kalau dia cemburu nie..kita kena pandai2 detect la sendiri lar kan)
lelaki akan cemburu bila ada orang lain yang nak merampas kita daripadanya...walaupun yang merampas tu ahli2 family jer~~,pekerjaan,,, atau kawan2 kita.. tu pun jadi bahan cemburu kan ..apoodaa~..


tapi kita kaum perempuan apa juga kurang nya..api cemburu lagi berapi api..hahahh...

apa kita perlu buat kalo "dia" tengah merajuk??~

1)Terangkan perkara sebenar 


-terangkan perkara sebenar jangan berdusta!..tanya sidia kenapa merajuk....(biasanya dia takkan mengaku tu yang dia merajuk)..hee


 2)Bertolak ansurlah dan bijak dalam membuat keputusan
-pujuk la sidia..opps x bermakna anda harus mengalah..gunakan gaya kecomelan tersendiri untuk memujuknya..haha.( mcm korea2 pla)mmg susah bertolak ansur nie..tapi korang kenalah bersabar..lelaki merajuk x lama..betul tak? hehe




3)Ucapkan kata-kata "manis"
-panggil mereka dengan nama2 comel...kalau saya..saya akan guna panggilan "chenta".. hahaha...
"chenta..soriii..." mcm tue haha..yg selebihnya pandai2 la korang ..korang kan bijak pandai~..


4)Nyanyikan lagu buatnya
-part nie saya paling suka...nyanyi memang favourite...saya pernah berduet dengan dia d hP..haha..last2 dia akan ketawa juga...sebab kelakar laa...jadi kini...hubungan telah kembali Ok ^_^..oits tapi jangan terhenti d situ...slalu2 la kirim mesej kat dia...cakap lar korang x bley bernafas tanpa dia..hahahah...pasti dia ketawa terbaca mesej korang...mencarutt..mengaruttt jerr~~ hehexx.. :D




                  > lelaki merajuk comel...perempuan merajuk??? ....hahah...hanya lelaki yang tahu.. <


                                                                 any comment???



Wednesday, 20 June 2012

Saya dari SABAH lar....

 sya slalu d kaitkan dengan warga INDONESIA? hehe..emang muka gue macam indon ya? (hehe..try speaking tuh konon) .. hello sya ni orang SABAH ok....tengo muka sya ni...comel kan macam stacy..( hahah..masuk lif tekan lif)

...lalala.. mungkin cara cakap tu kan macam indon skit..tapi x jugak bah ni saya marah..sebab saya memandangkan saya memang suka bahasa indon yang kedengarannya comel2 g toh. huhu.. ^_^

semenjak study d selangor ni....memang student2 sabahan d sangka student dari indonesia..wahh ramai lah mau berkenalan..dorang ingat kami ni student luar negara.....amboi3 sedapnya mulut...  cubit kang.   (ehh ada slang KL dah nie) hoho.. ^_^ ada yg tanya lagi nie...
                           "jauh tak dari malaysia ke sabah??
kami student2 sabah ketawa berabis dengar soalan tu... hahahahahahahhahah....

*salah sorang kwn kitorang tue jwb la..
                            " hahahaha.. sekolah sampai darjah berapa ni? rujuk matapelajaran sejarah la..tu la masa kat sekolah dulu cikgu ajar tak nak dengar baik2....."

untuk pengetahuan semua ...bahasa sabah memang baku skit..bukan skit tapi memang kira banyak la juga..
tapi bahasa sabah ni x sama lansung macam bahasa indon yg kamu lihat d TV tu..lain tau...beda amat toh! ..(hehehe)

i'm proud to be SABAHAN even though dorang slalu ejek2...doang ingat kitorang ni kampungan sangat kowt..(hehehe) .....don't judge people by its slang~~ hahah..

sebenarnya sy rindu balik sabah nie.....cuti semester kali nie lansung tak balik...rinduu FAMILY & HOME
uwaa...rasa macam kesepian sangat...


kawan rapat sekelas (kedah) ada bawa balik umah dia.. tapi..adahalpula nak d bereskan d sini..


*now i plan balik rumah my dad d JOHOR..


ehh....ni pakaian tradisi suku kaum kadazandusun...nanti kalau balik sabah next sem sya nak bawa 1 set baju ni....sini susah dapat...


nak join pertandingan NYANYIAN lagu2  KDM (Kadazan,Dusun,Murut) ..alahh dekat ja... di KLang.. tiap tahun diorang sambut perayaan Kaamatan..
yeah..next year im the person yang tidak akan ketinggalan..

                                                                   jom la join alar...senang saja tu...


                                                                                    :)



>THNX sebab sudi baca... comment amat d alu2kan... ok bye! :) <

Segmen : Tambah Follower Blog

hello..semua nak tambah follower ?? huhu..
seperti yg d katakan oleh cik purple kita nie..kita kena rajin join blogwalking..atau dalam kata lainnya melawat blog kengkawan baru...d sini saya jugak sedang join blogwalking nie..sambil2 mendengar lagu "PENGHUJUNG CINTAKU.." korang bley dengar lagu tu bila pegi kat blog sya.. hehee...ehh ..lari tajuk pula saya nie haha..ok ok..teruskan ke topik kita tadi..


korang kena tahu.. TARIKH TUTUP adalah pada 24 JUNE 2012 (jam 6 PETANG )



nampak tak banner atas tue??
ok apa yang korang kena buat ialah...

1) korang kena follow nie.. follow  :) (senyum tau)


2) korang kena buat entry yang bertajuk  Segmen : Tambah Follower Blog.


3)korang kena letak banner yang kat atas tue d entry yg korang buat tue.. ( ok?)


4) korang tulis la apa korang suka kat entry tue..tapi rujuk pada blog cik purple sebab dia la boss kita nie.. hehe..pencipta segmen nie. (hormat dia cepat! Arigato:) 


5) korang jangan lupa follow cik purple :)


6) hantar link entry korang pada cik purple.. selebihnya baca ja lah syarat2 cik purple kita nie..tak banyak pun. ^_^




~cepat2..siapa cepat dia dapat~ hehe


thnx sudi baca..tinggalkan comment anda.. bye!

Segment : Team Follow Back by AmerCorner (ada hadiah !!)


hello semua jom join segmen follow Back ..segmen ni d buat oleh rakan blog kita AMER CORNER
click ini ..katanya ada hadiah lumayan ..tapi kenalah patuhi syarat2 penyertaan hehe...cuba cek sndiri..

first u'all kena
1)  follow & kena like nie..
then..
2) follow & juga like


3) oops belum habis lagi..korang kena buat 1 entry yg tajuknya  
{Segment : Team Follow Back by AmerCorner   }


nampak tak banner kat atas tu...Letak banner kat atas tu  dalam entry korang tau...



Sila nyatakan bilangan follower blog korang buat masa ini.
(time korang join)


 ~Sila tinggalkan url entry ke ruangan comment. 

~ buat bloglist khas untuk peserta segment yang follow blog korang. After segment habis korang boleh remove listu (x wajib)

~Tag kawan2 korang yang suka follow follow ni . 

~Letak widget follower .  (jangan guna button follower yang cute tu kerana .... ada sebabnya)


kalo nak lebih jelas...cuba tengok balik blog ameercorner dia ada bagi macam tips tue..hehe..

nak tau pe hadiahhh???? hadiah menarik!! (tekan tue..) huhu ^_^

my follower masih sikit = 10 followers~ 




> thnx sudi baca..kalo nak tanya sila comment.. bye ~~




Monday, 18 June 2012

FAKTA MENGENAI WANITA

1. Bila seorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu setelah kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia waktu untuk menenangkan hatinya sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita susah untuk mencari sesuatu yang dia benci tentang orang yang paling dia sayangi (karena itu banyak wanita yang patah hati bila hubungannya putus di tengah jalan).

4. Jika seorang wanita jatuh cinta dengan seorang lelaki,lelaki itu akan sentiasa ada di pikirannya walaupun ketika itu dia sedang bersama dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia cintai merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang menyukai pujian tetapi selalu tidak tahu cara menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang menyukai kamu setengah mati, tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar dengannya karena ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tidak akan tahu bila dia telah membuat keputusan, dia akan melakukan apa saja.

8. Jika seorang gadis sedang menjauhkan diri darimu setelah kamu tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika. Jika kamu masih ingin menganggap dia seorang kawan, cubalah tegur dia secara perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu kepada perempuan tentang apa yang membuat mereka langsung merasa tidak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya sedang memberikan respon positif, misalnya menghubunginya melalui telepon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat, tetapi sebenarnya dia akan berteriak kerana gembira dan tak sampai sepuluh minit, semua kawan-kawannya akan mengetahui berita tersebut.

13. Sebuah senyuman memberi seribu arti bagi wanita. Jadi jangan senyum sembarangan kepada wanita.

14. Jika kamu menyukai seorang wanita, mulailah dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu lebih dalam.

15. Jika seorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar, tinggalkan dia karena dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam waktu yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali meneka apa yang dirasakannya. Tanya dia sendiri!!

18.Setelah seorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya mengapa aku tidak bertemu lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih m
encari-cari cara yang paling romantis untuk memikat hati seorang gadis, bacalah buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali melihat foto bersama, yang pertama dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas kekasihnya akan selalu ada di pikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat yang teristimewa di hatinya!!

22. Satu ucapan ‘Hai’ saja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata untuk memikat kawan mereka yang lebih cantik.

25. Cinta berarti kesetiaan, jujur dan kebahagiaan tanpa syarat.

26. Semua wanita menginginkan seorang lelaki yang dicintainya dengan sepenuh hati.

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya memberi surprise buatnya (hadiah, bunga atau sekadar kata-kata romantik). Mereka akan terharu dan merasakan bahwa dirinya dicintai setulus hati. Dengan ini dia tidak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang memberi perhatian padanya dan baik terhadapnya. So, kalau ingin memikat wanita pandai-pandailah.

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita karena apa yang mereka inginkan hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.
> haha betul tak girls smua? hehe <