Grab A Button

Wednesday, 20 June 2012

Saya dari SABAH lar....

 sya slalu d kaitkan dengan warga INDONESIA? hehe..emang muka gue macam indon ya? (hehe..try speaking tuh konon) .. hello sya ni orang SABAH ok....tengo muka sya ni...comel kan macam stacy..( hahah..masuk lif tekan lif)

...lalala.. mungkin cara cakap tu kan macam indon skit..tapi x jugak bah ni saya marah..sebab saya memandangkan saya memang suka bahasa indon yang kedengarannya comel2 g toh. huhu.. ^_^

semenjak study d selangor ni....memang student2 sabahan d sangka student dari indonesia..wahh ramai lah mau berkenalan..dorang ingat kami ni student luar negara.....amboi3 sedapnya mulut...  cubit kang.   (ehh ada slang KL dah nie) hoho.. ^_^ ada yg tanya lagi nie...
                           "jauh tak dari malaysia ke sabah??
kami student2 sabah ketawa berabis dengar soalan tu... hahahahahahahhahah....

*salah sorang kwn kitorang tue jwb la..
                            " hahahaha.. sekolah sampai darjah berapa ni? rujuk matapelajaran sejarah la..tu la masa kat sekolah dulu cikgu ajar tak nak dengar baik2....."

untuk pengetahuan semua ...bahasa sabah memang baku skit..bukan skit tapi memang kira banyak la juga..
tapi bahasa sabah ni x sama lansung macam bahasa indon yg kamu lihat d TV tu..lain tau...beda amat toh! ..(hehehe)

i'm proud to be SABAHAN even though dorang slalu ejek2...doang ingat kitorang ni kampungan sangat kowt..(hehehe) .....don't judge people by its slang~~ hahah..

sebenarnya sy rindu balik sabah nie.....cuti semester kali nie lansung tak balik...rinduu FAMILY & HOME
uwaa...rasa macam kesepian sangat...


kawan rapat sekelas (kedah) ada bawa balik umah dia.. tapi..adahalpula nak d bereskan d sini..


*now i plan balik rumah my dad d JOHOR..


ehh....ni pakaian tradisi suku kaum kadazandusun...nanti kalau balik sabah next sem sya nak bawa 1 set baju ni....sini susah dapat...


nak join pertandingan NYANYIAN lagu2  KDM (Kadazan,Dusun,Murut) ..alahh dekat ja... di KLang.. tiap tahun diorang sambut perayaan Kaamatan..
yeah..next year im the person yang tidak akan ketinggalan..

                                                                   jom la join alar...senang saja tu...


                                                                                    :)



>THNX sebab sudi baca... comment amat d alu2kan... ok bye! :) <

7 comments:

SuparMan SuaRez said...

Bulih bha kalau Ko..Hahaha
Jgn Kasi Malu tue sabahan..
Proud To be SABAHAN ^_^
Yeaahh!!! Hehehe

sis said...

maaf..link utk follower sya xdpat cari.. still loading..please follow up back.. sbb sis akan follow balik utk blog ini =)

Cik Cuada said...

Hi dear, kamu belajar di selangir?? kat mana??? saya org klang, kawan baik saya org Tawau, dan kami tiada mslh dgn slang :)

Rozssa Lea said...

cik cuada- hai3..huhu..sy kat shah alam nie..wah dekatnya klang ja :)sya org keningau ..heheh

Rozssa Lea said...

SuparMan ~ hahah...superman ni pn dr sabah juga ..jgn x taw..hheee.sabah sblh mna tuh?

Hanif Idrus said...

Heheheh...biasalah mula-mula berkenalan orang salah paham..Sama macam saya..
Tapi sekarang dah cukup faham bah..
Ada seorang kawan baik dari Sabah dulu...Kuala Penyu.. yang fahamkan aku cukup-ckup...hahahaha.
Tetiba rindu ngan kawan-kawan lama..huhuu

Rozssa Lea said...

@hanifidrus haha..wahh..kiranya boleh dah la nie berbahasa versi2 sabah nie..huhu..bagus2 :) kontek la kwn2 lama tu..