Grab A Button

Tuesday, 31 July 2012

SEGMEN : Tambah Follower Blog Sampai 1000+

jom join segmen nie... siapa2 berminat click nie izzah ismai ..ok  dgn itu saya tag
                                                      1) aisyah humaira
                                                      2)HAFIZIQIN
                                                      3)aliff-aufa
                                                      4)darling ninie

jumlah follower : 59 ^_^

~selamat berpuasa semuanya...~ :D

Sunday, 29 July 2012

ini yang berlaku sebenarnya~

mula2 start kelas semangat kononnya..dalam hati cakap "mesti fokus hari nie..fokus2! ..u can do it! ..mahu dapat 4 flat ni..4 flat!!"........

tapi tngok la d tengah2 story nie.....

tapi at last balik kelas dengan jayanya..yeahhh  :D :D hahah...

Saturday, 28 July 2012

sesuatu untuk dicerita ~

hai3.. ^_^ rozssa kini kembali...lama juga x update blog nie..sampai2 ada kawan ni tanya.."mana entry ...?ehehe "  rasa macam malu jugak la ..huhu asyik join contest saja ..haha.. :D sebenarnya saya pun x tahu apa yang patut d cerita...i have no idea..

hmm jap3.. ada juga ..ada sesuatu yang saya nak ceritakan hari ini...... :) ..tentang aktiviti hari nie.. .....ok hari nie sangat best!.. walaupun puasa2..tapi puas round2 shah alam..  ...lepas habis kelas "MENTAL HEALTH" tadi..saya dengan teman2 rapat seperti biasa....."LET'S GO GIRL " hehe.. ayat "lets go girl "sebenarnya kami guna kan bila mahu kuar jalan2 ........ so habis saja kelas tadi apa lagi.."LETS GO GIRLs " lah jawabnya...

kami pegi PKNS ..hmm nothing much there.. tapi tadi banyak promotion baju -baju Raya.. bestnya ..cantikkkk...oOOpS jangan rambang mata....banyak lagi baju raya yang lebih lawa dan murah...so kena tengok2 dulu..tawar menawar hehe....then..buka puasa pun menjelang ~~~ (cewahh) ...so d mana saya dan kawan2 buka puasa hari nie .....heee.. tentulah d seksyen 2.. dekat UITM tu...suka makan kat sana murah dan sedap.....kalau pasal kebersihan tu entah lah...bersih kot huhu ^_^...

pas tu..ada sorang mamat ni minta phone num..hmm seperti biasa.. buat dont know saja lar......takkan la sampai mahu bagi segala kan..malas la layan orang2 macam nie..pas tu merokok pulak tu time mengorat2..haha... mcm lecturer kitorang cakap "a person who is smoker is likely like a DRAGON " uoopss sorry pada sesiapa yang terasa,.. hehe... :D (its just an opinion ok.. peace :)   )

jengg2.....

                                            haa.. ni la yang kami cari2 d seksyen 2 ...:) ABC sedap kan?? sedappp......tapi maniss................so kurang sikittt heee..............

dan ....lepas jam 9- 10.30 pm kami round d .. uptown shah alam

ok juga pegi sini nie..cuma semakin malam semakin sesak pula...orang2 x tidur agak nya...kalau pasal harga barang2 d sana.. hmm katakan mahal... xjuga.. katakan murah....lagi la tidak....mahal juga sikit ok ^_^ ..hehe...yeah saya berjaya membeli seutas jam tangan pink dan T-shirt pink dengan harga berpatutan....hehe...favourite colour tu...sementara kawan2 pula sibuk mencari tudung raya  yg sesuai tuk d maching kan dengan baju heee........ok la not bad ~~ :D

*tadi sewakru round2 uptown sorang2..(kawan2.. hilang tiba2 ..mungkin tengah cari tudung )..saya terjumpa RICKEY .........jangan salah sangka....dia tu cousin kepada BF sis cath.. siapa sis cath? cath tu cousin saya lar.. ^_^ hehe...

*ok so..kesimpulannya....saya telah mengeluarkan begitu banyak wang hari nie..tetapi jangan ingat saya x menyimpan.........huaaa...saya sangat penat...need to rest and sleep......tomorrow got plan to do..suddently ,  i miss my family & my chenta... i love them...............n i love those who read my blog  ^_^ huahuahua.. ok night all....GBU..




Sunday, 22 July 2012

"SEGMEN : Misz Mieza Nak Promot Blog Anda!".

ok ..saya suka join segmen2 yang macam nie...hehe..jom la join sama :) nak join click nie   misz miza ..baca la syarat2 daripada dia.. senang saja tuh ..

Saturday, 21 July 2012

CONTEST NATURAL BEAUTY-II

kepada sesiapa yang mahu join just click ni  join2 ok :)
  thanx to tasha b'coz ajak saya join contest nie.. ok i know that im not the prettiest one...not a kind of cute2 girl ..haha... i just a simple girl yang memang sangat simple ...but  i still want to join this ..to makes my life happy..release from stress :D haha (mencarut pula saya nie ..)


ok.. i wanna introduce myself...   my name is ROZSSA ROSALIA...im 20 years old...  i'm from SABAH (KENINGAU) which is a beautiful place,  like how you seen at "gerimis mengundang " movie.. hehe..
oppss saya pilih kategori 1

                                                        ok this is me :)

( kamera olympus)



                                                                     (camera hp)

although i'm not muslim wish u all "selamat berpuasa" :) ok...huhu..peace.. lets join! hurry up

tag delta charlie & cik tikah :)

Friday, 20 July 2012

~pekerja KFC sementara~

 hari ini seperti biasa saya akan menulis diari terbuka saya..saya sangat berani untuk ceritakan semuanya sebab saya tahu semua pembaca pasti tidak mengenali pemilik blog nie..... iaitu saya...
hehe..kalau lah pembaca mengenali saya....wah wahhh...maluu lar saya ..XD namanya pun blog kan ..memang untuk dibaca...tapi sebenarnya yang tahu kewujudan blog saya ni maybe cuma "FOLLOWER2" tersayang saja kowt ...(pergghh........saya semakin suka guna perkataan "kowt doe" jadi orang KL buat sementara waktu  haha)........... ^_^

ni haa..saya mahu tanya nie..best ka jadi pekerja KFC ?? alahh sementara saja time cuti2 semester..jadi "kuli2" bos ~~ huuu so sad doe ... :D ..sebenarnya bukan saya yang mahu kerja nie...adalah seseorang yang mahu kerja tu, dia cakap dia mahu habiskan masa 1 bulan ni dengan bekerja... mula2 kononnya mahu kerja dekat 7eleven...tapi last2 KFC pula...hari ni first day dia kerja tue............ aik2..mesti susah kan kerja2 macam tu..kena sabar , senyum & ramah tamah skit.. bwekk ^_^ haha.......... fuiiyOOhh... dia cakap dia kerja dekat KFC seksyen 7.. alahh saya  x tahu jalan sangat.........macam mana nak bagi surprise nie..?





nyummy2 ..sedapnya.. :D........
ooOps esok 1st day puasa la.... :) huhu.. selamat bposa kepada yg bposa hahax...........


tapi kan kerja kFc banyak awek cun lah..~~ ni yang problem ni..
 huhh..macam dalam gambar nie banyak awek2 yang mengoda2 nanti~~ wink3.... saingan jugak  ni..
ok fine.....! :p ( tapi saya percaya kamu..jadi saya tidak perlu jeles .. ) be positive!

*saya sangat rindu makan ayam KFC.. campur dgn sos thai ..wahhh..sedapnya~~




>.< ok tunggu elaun masuk nanti..saya akan serbu KFC seksyen 7 hehe... that's the big surprise for u.. ok :D

*bersabarlah duhai perut..sekejap lagi engkau  akan diisi dengan makanan favourite mu..sabar ya sayang~haha
-memujuk perut yang mengidam nie~


Tuesday, 17 July 2012

pernahkah anda lakukan ini??

hmm kalau nak tahu..dulu2 waktu form 2-3.. saya pernah buat macam gambar diatas ni..oleh kerana saiz saya agak kecil "XS" so saya tidak bermasalah untuk buat begini.. bayangkan saya berada diatas  dan rambut saya yang panjang ni saya tutup dengan selendang (alah2 tudung g tuh) lepas tu adik saya yang darjah 6 (lelaki) la yg angkat  saya tuh...
permainan nie kami main dengan nenek ( hmm  :( now nenek tu sdah meninggal nov -2011..sedih teringat dia)

jahatnya kami kan...waktu tu nenek tengah jemur kain ...pastu dengan selambanya kami lalu depan dia.. dengan wajah ditutup selendang dan memakai "GOWN mengandung" -gown mama tuh ..!!!bila mengandung mama suka pkai gown biru tu.. perggghh.. haha..jadi kami kelihatan sangat tinggi lah..nenek lansung tidak mengenali kami..lalu dia bertanya dalam bahasa KADAZANDUSUN nya ..

nenek : "eii MOURO KOH (-aik, pergi mana? )"

saya : (~ time tu saya pun x taw nak jawab apa..so saya diam..hahaha.. silent is better right? )

nenek : "hinongo nantadan nuh ? "(~kamu daripada mana?"/kamu asal mana? )

saya: "Mantad oku hiiiiilo" (saya dari saaaannaaa`~~) sambil menunjuk arah rumah2 jiran..

nenek : oww..isai ngaran nu?? (oww..siapa nama kamu?? )

saya: (~saya pun dah lupa ..apa nama rekaan yang saya bagitau masa tu..haha..yg pasti nama tu mmg nama hentam2 )

~selepas tu ..kami berbual2 dgn nenek..nenek lansung x tahu itu adalah kami..entah lar...haha.tp nenek mesra melayan kami....nenek jemput kami tuk duduk..tapi kami x mau..fikirlah macam na duduk kalo macam pic dekat atas tu..  :D

*mungkin kalau nenek tau yang tu adalah kami mesti dia ketawaaaa kuatt haha.........ada juga rasa mahu bagitau dia dulu. tapi takut dia x percaya pula..lagipun selepas kejadian tu..nenek terus cerita dengan kami yang kononnya dia berjumpa seorang gadis tinngggiii yang besaarr..siap bagi tau nama pompuan tu lagi..

* sekarang nenek sudah tidak ada..segala kenangan bersamanya tersimpan sebagai kenangan terindah dan memori tercipta yang tidak pernah padam..
i love u deduu~~ <3 semoga diterima dalam kerajaan ALLAH amen.

Monday, 16 July 2012

segmen promote blog by Jal

 hello..hari ni sya join segmen promote blog.. mau join?? jom lar.. click nie segmen promote blog by jal :) so x payah lar saya cakap panjang lebar lg ..jom lar :) hee..


Sunday, 15 July 2012

happy anniversary ( 15 July 2012)

 i love u.. i love u ..i love u!....haha.. XD
i'm was very happy when this date come which is 15 july <3 actually this is not our "couple date".. but ..this date very special for me........ if tarikh nie tdk ada....pasti kita x pernah bertemu kan... kuang3..( jiwang2)

~1 point to remember is...on "15 july 2010.." ohh no.. what happened there??? yeahhh!! :D buat pertama kalinya berjumpa seseorang yang bernama . . . .tuttttttttttt!! d BUS CHURCH hehe.. ^_^

tidak sangka pula u become my partner.......my couple....hope lastly u'll be my husband at the end of this love story! haha...kelakar bila mengaku ini... saya sebenarnya sudah menyukai kamu sejak dulu lagi............bwekk.. :D  ok ... semalam keluar jalan2 round2 1 shah alam......................
happy owh......



tengok picture kita comel kn haha....
i love u..................

Saturday, 14 July 2012

Segmen Blogwalking & Tambah Follower by Farah

hello...hepi sunday all...today i feel free ~~ nothing to do..so.. i wanna join this "segmen" ..segmen blogwalking by Farah cantik :)


 click the banner if wanted to join :D
there r some rules their...read it carefully haha XD

ok bye!

Monday, 9 July 2012

hari ini di sunway pyramid

hari ini buat pertama kalinya saya dengan kawan2 sekelas (sime darby nursing intake july 2010 ) keluar beramai - ramai ..tapi tidak semua yang join..mula2 tu rasa bad mood sangat sebab? entah lar.. ada something menganggu fikiran ini..
dan mula2 sampai sunway saya macam marah2 skit........ada lar sebabnya tue.
sebelum main Ice skating tue saya dengan kawan2 pegi makan d Kfc..jimat2 saja.. huuu.. :) & selepas tu bermula la aktiviti kami...iaitu bermain ice2..haha

ni la first time main ice skating tau...mungkin orang2 dekat atas tu ketawa2 nampak saya main macam tu sangat tidak stable..tapi sungguh pun begitu..saya tidak tergelincir jatuh macam kawan2 yang lain ok...seluar ni x basah pun macam diorang tu ..hahah.. :D well~~ saya kan pandai mengelak ~~~. wink3 :D

kalo dihitung2 seramai 41 orang jugak kawan2 yang join tue..bestkan........

hmm ...one day..saya rasa macam mahu saja bawa "Dia" pergi sana..dia pun belum pernah lagi bawa saja kesana..hope ada kesempatan. :)

mahal jugak bergambar disana tu..ingatkan RM1 for 1 picture tau2 nya 1 pic tu RM25..teruk benarr lar..tp camera diorang tu boleh tahan ok la jugak...untung lar doang tu buat bisness macam tu..ambil kesempatan dalam kesempitan betullah..huhu ^_^ ..tapi x apa ..endingnya saya tetap ambil pic tu jugak kan so..nothing to complaint..
huaaaaaaaaaaa........... saya sangat mengantuk ............ tomorrow got class ..pediatric class pula tue..ok2 ..time to sleep..good night world......sweetdream mama papa adik2.. good night chenta...i love u all.. muahh..

ok bye!

Saturday, 7 July 2012

improve i! prove it that u can! yeahhh

saya bersyukur sebab result saya smpai skarang kira dalam kelompok sederhana..
memang lar kita mahukan yang terbaikkan..sesiapa pun mahu tahap CGPA 4 FLAT kan..bagi saya nie mungkin susah sebab sya ni bukan nya genius macam diorang..

tapi saya akui saya study untuk mengekalkan pengetahuan yg saya dapat d kelas..n untuk improve knowledge saya ni...
walaupun antara student sponser by KKM ,..saya rasa saya perlu bersaing..wahh kenapa baru sekarang rasa mahu bersaing ??? bukan kah sudah terlambat tu..itu lar yg saya fikirkan selalu.. mana x nya..skangkn sudah msuk semester baru.. SEMESTER 5..which is i feel very hard for me..lagi2 bila nampak pointer kawan2 tinggi2 semuanya........jeles skit la..huhu..tp saya berjanji sem ni tidak akan sya sia2kan begitu saja..

tp...about my pointer sem 4....yeaaahhh i got above 3.. haha...want to mantain & increase the number...

can i...........................................

nothing is impossible right??
ok..
fighting3.. hahax :D