Grab A Button

Friday, 10 August 2012

bila pasangan tunjuk gambar bekas kekasih

entry kali ini d tujukan kepada sesiapa yang spoting saja..especially yang sudah berpunya...jadi faham2lah maksud saya tue...

saya nak tanya pada rakan2 blogger ..salahkah kalau "girl" ni badmood bila kekasih dia bagi tengok picture bekas kekasih lamanya..& lepas tu badmood lagi sebab kekasihnya itu asyik puji2 bekas kekasih lamanya....puji2 laa..kononya muka bekas kekasihnya tu sebijik macam pelakon sinetron bawang putih bawang merah ..siapa lagi kalau bukan Ria Ramadhani yang cun melecun tu....





lepas tu siap hurai lagi kebolehan bekas kekasihnya dulu.............dan x cukup dengan itu........cerita pula detik2 perpisahan dengan bekas kekasihnya itu.............

dan girl itu cuma mampu mendengar dan membaca isihati kekasihnya itu......sambil..........

bersedih seorang diri......

agak-agak apalah yang girl tu fikir time2 kekasih dia cerita tentang tu....ada sesiapa boleh teka??

....kononnya seronok mendengar cerita kekasihnya....


tetapi sebenarnya ini yang dia lalui ketika kekasihnya itu sibuk memuji dan mengaggungkan gadis lain.......

apakah maksudnya kalau bukan

CEMBURU!

biasalah tu kan kalau cemburu2..jangan tidak tahu..cemburu tandanya sayang...
janganlah marah bila kekasih cemburu....try lah explain kan..walaupun jawapan anda x munasabah..

cemburu tu sebenarnya involuntary action tau..sukar dikawal..lainlah kalau kita no feeling dengan orang tu..buat macam mana pun jangan harap la nak cemburu....

entah apa lar motif sebenar puji2 bekas kekasih dengan kekasih.....ada sesiapa boleh explain dengan detail.....

-sebenarnya...girl yang bersedih sekarang nie dia ada bagitau...dia cakap dia mau 1 dunia tahu yang dia sayang kekasih dia tu.....dia cemburu sikit tadi...sebab ?? hmm sudah diterangkan diatas dengan panjang lebarkan...jadi dia harap sangat supaya kekasihnya tu pun sayang dia juga.....jangan puji gadis lain lebih dari dirinya...apa lagi ..kalau ex kekasih nie...itulah yang dia mahu sebenarnya....


comelkan gadis tu.....

suka cemburu2...






*ok girl...life must go on...think positive...mungkin gadis yang dia ceritakan itu...pernah dapat tempat yang sangat special d hatinya dulu..siapa tahu kan...anggap itu sudah berakhir..dan sememangnya sudah berakhir pun..kenapa perlu sedih...dia juga akui yang dia sayang kamu...life must go on...sebenarnya anda lebih baik gadis yang d ceritakannya itu......cuma dia x melihat semuanya....ingat kata2ku...seseorang tidak akan tahu menghargai selagi dia tidak kehilangannya.......


11 comments:

Leeza dayasari [santai leeza] said...

HAIZZZZ...... kurangkan sesuatu yg tidak perlu.

princess love said...

@Leeza dayasari [santai leeza] huhu..apa yg x perlu tu ..

dEdEQ dE wIshEs said...

EH .. MESTI .. KALAU SY CEMBURU SAYA DIAM JE .. HEHEHE .. TP ALHAMDULILLAH SETAKAT NI SI DIA XPERNAH NAK CERITA ^_^

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

hahaa ;) kalau hana la kan, hana tak marah, tapi cakap cm sindir2 cket.. yew fham3 sendiri la tu ;)

kiera'sakura said...

cakap kat boyfie tue kalau yg sana tue lebih cantik lebih segalanya.. pegi la smbung dengan dia, kenapa mesti nak tarik perhatian org yg sini lagi... ;)

Hanif Idrus said...

Ni mesti kes rindu pada kekasihnya...lamanya...hehe

princess love said...

@Leeza dayasari [santai leeza]mksdnya?

princess love said...

@dEdEQ dE wIshEs saya x cemburu..cuma geram hehe ^_^

princess love said...

@????l? ?s?? mls nak sindir2 lar hana..biar jak la..dah dia suka ..ok la ..fine.

princess love said...

@kiera'sakurahahah//xmo.la ckp mcm tu...mls mengaku cemburu nie..nanti dia happy plak..biar jak.. :D

princess love said...

@Hanif Idrus haha :D rindu la kan..~