Grab A Button

Monday, 6 August 2012

D.LEE CHONG WEI yang terhebat!!!



semalam jalan-jalan round Pasar Seni dengan chenta.. ^_^ dan kami singgah makan malam di salah 1 restoran cina disana..hebohnya pelanggan2 disana menyaksikan perlawanan sengit diantara chong wei & Lin Dan. siap bagi sorakkan lagi..saya terasa seperti berada dalam dewan pula...mana tidak nya semua bersorak nama "chong wei"..ada juga yang jerit-jerit panggil "CHONGGG WEIIII !!!! ' haha..macam la chong wei dengar sorakkan diorang tuh.... tapi saya pun ada jerit skit la hohoh... :D ok what.... heeee...siap bawa milo ais lagi pegi dekat TV..nasib baik la restoran tu restoran mewah2..ada juga TV besar.. ...ada pasangan orang putehh ni pn hairan tengok pelanggan berkumpul depan TV... lepas tu wife orang putehh tu pun pegi juga join kitorang tengo tv..husband dia duduk sambil senyum2 nampak kitorang jerit2..heheee.. :D  ..


nampaknya perlawanan begitu sengit skali....kejap chong wei menang kejap lagi Lin Dan pula  menang..... saling kejar mengejar pula diorang nie.....kami apa lagi..............sorakkan pun makin kuat la.... mula-mula terasa MALAYSIA bakal menang tahun nie...siap dalam dada ni ada senyuman "DuP DaP DuP DaP" lagi....teringat pula kata2 Chong Wei ..kalo MALAYSIA menang...dia janji akan belanja aiskrim..wahhhh..hati ini gembira yang amat sangat! hehe...boleh lagi dapat ice cream free nie...










hmm...tapi agak kecewa juga sebab at last chong wei kalah....biasalah tu adat bertanding ...tapi agak sedih juga sebab ni yang terlast tuk chong wei..lepas ni x dapat dah join tuk wakil malaysia..hey...kalau kita sedih2 dia lagi sedih tau...."Berat Mata Memandang, Berat lagi bahu memikul "... 
.okkk jangan sedih2 lagi...ingat senang ka dapat NO 2 DUNIA ...pemain badminton hebat tu!!Lee chong wei sudah berusaha tu untuk negara kita MALAYSIA...tapi mungkin rezeki kali ini tidak menyebelahi dia... tapi tidak mengapa... he always the best !!! gelaran DATUK LEE CHONG WEI memang gelaran yang menggambarkan keunggulannya..heee... 






 dari hati saya yang paling dalam saya kagum dengan dia..dia adalah pemain berdisiplin ketika d gelanggang...tengok saja la..menang atau kalah dia tidak pernah menunjuk2..huhu....( pandai jaga nama baik ) itu yang bagus tuh.. :D ...berdisiplin dan unggul!. .

lepas ni ada lagikah pemain malaysia yang sebaik dia...hmm kita tengok saja nanti....mana tau Datuk lee chong wei bolehdidik anak muridnya kelak..mesti power2... tengok saja siapa sifu nya.. :D

ok sampai sini saja sharing2 kali ini...saya kagum saya kagum saya kagum!!!! malaysia terbaik !!!!! peace~~~


*sambil makan ice cream ...nyummy2...bye korang suma.. have a nice day :D

2 comments:

Hanif Idrus said...

memang sedih ler...
tapi LCW still the best

Leeza dayasari [santai leeza] said...

DLCW mmg hebat......