Grab A Button

Saturday, 13 April 2013

pengalaman yang best!♥

halo..saya kembali lagi.. berkongsi mengenai pengalaman .. ni bukan pengalaman sembarangan nie.. pengalaman berat ni tau..
selama 2 hari saya berada di Operation theater .. hoii bukan kena admit tau.. saya kan student misi.. jadi kena la posting d OT ni..

aha.. jadi ini saya dengan chel.. comel ?? yaa.. mmg comel punkmi nie..


just untuk sharing...
saya telah melihat procedure :
1) inguinal Hernia
2) LSCS. (Lower segment Cesarian section)
3)Thorocotomy
4)Excision of granuloma.
5)Tonsiletomy endoscopic sinus surgery uvulo plasto pharyngoplasty.
6) Total vaginal hysterectomy anterior &posterior repair

best! 
memang best. sebab nampak dengan real procedure ni..doctor pun sempoi nyanyi dekat OT.. hehe..
lagu paling best doctor nyanyi "NOTHINGs GONNA CHANGE MY LOVE FOR U "

yg paling penting dapat doctor jenis suka mengajar... semua dia explain...so semua procedure tu boleh tahan faham juga la nie... 

*walaupun ada segelintir staffnurse yg agak tidak menyukai student...( hih.. itu tetap ada)

clinical instructor pun sangat la baik n peramah.. paling penting Miss SIM seusia my mom..dan miss sangat terkejut..bila tahu my mom seusia dia.. lalu dia mula jeles..haha .. 
"e... kan best kalau sya ada anak macam u juga...dah keje...senang la...sama2 boleh pegi keje.. "

rindunya dengan miss sim..teringat mama tiba2..

ok..nanti x lama g.. gambar2 kenangan d OT akan terupload d sini...  :) ( upload fb tidak d benarkan kononnya..)

huhu.. ok bye....




Wednesday, 10 April 2013

♥ku pegang selamanya♥ .. ..

bila terdengar lagu ni..

DIANA - Igitan Ku Gisom Kapatayon

automatik air jatuh ke pipi.. sungguh lagu ini menyentuh hati ini... sekeras2 nya hati saya ,lagu begini juga boleh menjatuhkan saya..dan  begitu mama dan bapa  sangat berharga  bagi saya..

 tengah2 malam ni melayan perasaan pula..
( *mengalir air  d pipi... apakah ini airmata?? ow... knapa saya nangisss.... )

kenapa lagu ni buat saya sangat sedih arhh...


*teringat sewaktu kecil dulu.. bila saja menangis...nama pertama akan sya sebut ialah .."maaa.." lalu si bapa juga yg memulihkan sya dr terus menangis.....bapa la yg mengajar jari2 ni untuk melukis...lori.. kapal.. rumah...lukis burung....

rindunya saya ...mama balik dari kerja.. saya dan adik2 berlari lari  d belakang motor...segala anak-anak anjing yg montel2 tu pun ikut sama kejar motor mama..lalu mama parking kan motor d garaj..
 dan kami masing2 mengecek bakul2 d  motor.... dalam hati berharap sangat kalau ada keropok atau kuih ...

"yeaaayyyyy!!!! ada keropok DUA! "  semua happy... terus barang2 yg lain d tinggal kan.. mama pun marah... "Aik.. pandai kamu r... sayur ni kamu x angkat p dapur ka?? "  terus... saya la yg pegi ambil bakul sayur tu.. haha .. ^_^

sesampainya d dapur.....ku melihat adik2 sudah menyusun gelas2 untuk d isi keropok.. huhhh... my turn now! biar saya saja yg bahagi2 kan keropok tu.. supaya adil ..(kononnya la) kena ikut rules mama iaitu..

"adik yg paling kecil dalam rumah bagi banyyaakkkk keropok d gelas...." semua setuju juga.. sebab sayang adik konon.. :)



~sekarang kalau makan keropok.. wlaupun dgn kawan2.... teringat kisah2 tu...



bestnya kuarga shin shan ...



*walaupun semuanya tidak akan kembali lagi.. namun ..  memori tercipta antara kita.. selalu menjadi ingatan dan kenangan.. 



Mantad rinuol songulun o tondu
Haro koihadan om koimaian
Narangahan tihad do tanak
Nosusu id pomogunan

Mantad nosusu gisom nosukod
Lisinu gumompi kasari
Mantad di gulu gisom sogigisom
Kosianannu au olopusan

Ina ama...ku di sodu
Kinogoho no sinding ku
Mulong osodu kou id mato
Sambayangku osogit sogit
Kou kasari

Oi ina, poingkuro oku nangku
Mamalapus di kosianannu
Oi ama, lisinu om gompinu
Igitanku gisom kapataion



Saturday, 16 March 2013

~my new blog~

ok... setelah puas melayan karenah patient2 n staffnurse ..saya kembali dgn blog.. yg entah apa2 jak ni... sya ada blog 1 lagi.. actually blog ni lama dah x ter update ... dr thn 2011 lg.. lama kn...ehh 2011 ka??maybe.... :)
readers2...(tp ada kah readers blog sya???) 

this is my second blog..............lebih touching2  d sini.. huhu...
nah buka yg kaler merah hati ni.....otomatik ke blog yg sya katakan tadi.... huuu

loverosz.blogspot.com
hepi blogging ya...selamat malam suma.~~





Monday, 4 March 2013

Lahad datu Sabah

isu ini memang sangat feymes skang.. lahad datu sabah perangg??? what hapen to them ??so.. mcm mana?? tu lah antara soalan yg d tanya kepada saya .. huh sangat bsyukur sbb family saya x ada d daerah itu skang..semakin hari, isu ni makin membimbangkan juga ya..





apa yang saya tau..


dan saya x setuju ..kalau sabah itu keluar dari MALAYSIA..kerna apa pun juga Malaysia is the best!!!

dan yg terbaru.. saya terbaca d laman facebook.. 

Kepada Rakyat Sabah.. Tolong jangan sebarkan maklumat di fb atau dimana2 sekalipun apa yg anda nampak Polis dan ATM lakukan di Sabah... Apa yg anda nampak itu adalah rahsia pertahanan negara... Tolong jangan merasa bangga dgn maklumat yg anda sebarkan... Anda hanya akan mengeruhkan lg keadaan... Secara tak sengaja anda hanya membocorkan maklumat kepada pengkhianat negara... Sekarang anda juga memegang amanah negara dgn tidak menyebarkan maklumat... Pegang amanah itu erat2... Lebih baik berdiam diri dan terus berdoa...

#copy paste

ok ..sabah MALAYSIA!!!...

(tumbuh rasa cinta akan negara ..) anda bagaimana??


Saturday, 2 March 2013

i love u..


















..................................................................................................................................................................

Wednesday, 27 February 2013

betul?



:") mula terharu bila teringat pic yg bawah tu... teringat tiba2..  :)


Wednesday, 20 February 2013

harus bersyukur~


thanx god.. akhirnya dgn izin tuhan dapat juga sya balik sabah dgn begitu "bahagia" walaupun  d sabah tu cuma beberapa hari saja.. ( 14 feb - 17 feb) ..sbb kn mcm d entry sya yg lalu.. sya bercuti d kedah hehe.. cuti selebihnya d sabah..syukur..d hari valentine tu rupanya tarikh kepulangan sya pla..

dan mama & bapa lar yg bertungkus lumus utk sya..sangat bahagia skali .. aha .. balik sabah mama  belikan tiket, pegi KL bapa b]pula take turn tp d bantu skit oleh mama..







ok..ini dia MR ampal.. hehe pelakon yg terkenal d sabah... lucu juga dia nie.. sepanjang hari tu buat lawak sja keja..bangga dpt take pic dgn pelakon feymes ni.. aha 



dan..sya telah terpilih ke pusingan seterusnya KDM idol 2013.. syukur ..sya antara 14 peserta yg terpilih d daerah keningau..


owh.. ku ingin menyanyi~

i love singing~

doakan semoga sya berjaya membuat juri2 suka dgn nyanyian sya...
semoga kepulangan itu tidak sia2..( hehe)

*thnx god, mama, bapa, adik2, n friends..........
....Love u all...


Wednesday, 13 February 2013

cuti cuti di kedah

haluu.. alls :D
telah sekian lama rasa nya saya tidak mengupdate kn blog yg agak comel ni  ahah :D comel ? burukk? it's mine kan.. so suka hati lar kn.. nama pn tajuk blog "my lovers life".. khidupanku saja lar.. hehe..

ow iya... buat pertama kalinya d sini sya ingin mengumumkn yg sya dgn rasminya telah melawat kedah Darulaman.. ..
hehe.. cantik juga negeri jelapang padi nie.. bnyak padi... 

*sbgai tmbahan , sya baru balik dr kedah ni.. td bus dr kedah pukul 8.30 mlm.. smpai d shah alam pukul 3 pagi... 
~ sy stay stesen bus sampai jam 6.50 pagi..~

jam 7.30 pagi baru la smpai pas2 dekat bilik..

hmm ok2.. first story mcm ni .. sya n kengkwn (kak amira,mira , syikin , munirah ) naik la teksi dr kolej sime darby ke stesen bus seksyen 17.. RM10 ..( tp kak amira yg ayu n comel yg bayarkn) hehe co cweet.. hehe

then.. dr seksyen 17 ke kedah .. kmi dgn comelnya menaiki bus "Pancaran Matahari " berharga Rm 45.

smpai dekat Alor setaq.. abang kak amira yg katanya hensem lg bergaya menjemput kami dgn keretanya.... makmlum la.. esoknya kn majlis kenduri kahwin dia..so hmm mood happy saja lar..

so sesampainya d rumah kak amira.. d KG Singkir Laut ..kmi pun d arahkn "makan" ..hehe makan makan dan makan.. bestkan..



comel kn mereka? hehe

o d mana kami... kmi d sini.. ok.. 









n si jejaka berbaju biru itu... ehemm..kwn sy amat2 meminatinya..haha ^_^

d cut kn story.. jeng3..

dgn bangganya setelah selesai kenduri d rumah pengantin pompuan kmi melawat muzium lembah bujang. huhu..

(bdiri la mgikut ketinggian haha )


posing2.. hehe














smpat lg menangkp pic doang ni.. boleh tahan nakal juga dorang nie..






ok hbis pasal baby.. hehe..
now story ni pla..
yg ni kenduri belah pengantin lelaki pla ( sini la umah kak amira ) yg td tu kenduri umah belah pompuan..
posing d bilik pngantin haha..






uwaa.. serasa sprti diri sndiri pula empunya katil itu aha :D 

ok selepas itu kami berempat.. (kak amira yg tgah2 tu, mira ,syikin n sya) pegi lautt.. hehe.. dalam ...  tp time tu ptang da.. so pic pn x lawa sangat dah..






nah.. kmi jumpa nie d awan..


at last, kmi makan mee udang.. sedooppp... licin udang tu kena gigit.. hehe



bsama kak amira , mom kak amira n syikin.. ni otw balik umah syikin.. singgah umah syikin bfore pegi kodiang kedah tempat mira..





betapa hijaunya d kampung syikin.. bestnya..



uppsss...mira pnya kerja niee...




ku percaya ku bisa terbang.... mencapai langit gemilang~




bestnya cuti d sini.. sangat seronokk!!!.. hmm kalo d lihat2.. mcm d sabah juga.. cuma yg bezanya.. cara diorang ada lain sikit..  :D .. melayu kn.. tp best.

makanan mmg sedap.. ikan pekasam makcik masih terngiang2 d fikiran.. ke tiga2 tmpat ada ikan pekasam.. suka3... hehe

 bye kedah.. jam 9.25 mlm ni sy terbang dah balik sabah..secara mengejut saya balik.. sepatutnya cti 1 week ni ..sy patut stay kedah sja.. x apa lar.. 6 hari d kedah ~~ sudah cukup untuk mencipta memori terindah..

hari ni hari valentine :D n jgk my adik bday.. happy bday conrad @ Lom .. hehe.. wlaupn teda hadiah..kakak ko yg comel ni tetap mengingatimu...

n...
kepulangan ku mlm ni.. mjadi surprise buat kamu suma.. hehe... ok nantikan kpulangan kakak kmu nie duhai adik2 ku... 




*bfore sy lupa...

 happy valentine to all of u.. i love u..... n special to conrad ..


muahhh