Grab A Button

Friday, 18 January 2013

my first time..


SEM 6 ? memang x sah kalau tiada procedure ni... haha.. memang best procedure ni...

first time yg sukar d lupakan... nahh... ini la dia.. lihat la tangan  kanan ni..procedure iv cannulation ni d buat oleh teman rapat sy safoana j. dgn bantuan daripada clinical instructor kami yg comel dan baik.. iaitu MS THINI..




senyum saja nie.. tp masa mula2 jarum tu masuk.. memang sakit skit...rasa macam kena cubit dgn kuat....pedihh.. hanya tuhan saja yg tahu..

& branula sya tidak begitu menjadi..cuma separuh jalan saja....sebab c.i suruh stop takut saya rasa sakit.. tdk sakit lar ..betul x sakit...tp c.i tetap x bagi .. sayang dgn student dia kan x rela d cucuk ..aha :D lob u miss


sya ada juga buat dkt kwn saya safaona tp..  apa yg sy  buat adalah SALAH .. vein dia mmg susah sangat cari.. sanagat putih gebu kan.. n my clinical instructor pn cakap dia kena ada profesional nurse yg kena insert dekat dia.. ni hasil tangan safoana...



sangat smart kulit dia ni..gebu g tu... gebu susu.

TRY & ERROR like my lecturer said before.. aha.. sorry.. i kow it a bit painful.. >.<

pengalaman yg sukar d dapati ni.. org2 tertentu saja yg dapat rasa cucuk2 tangan org ni tauu...hehe.. hope bila suda kerja as a staffnurse nanti ..sya akan lebih pro lg.. ^_^




*lastly, ini lar dia tangan kwn sya... tangan mady dgn jannah... comel2 g tu tangan dorang pas kena cucuk.. ayu terus tangan nie... molek3.. ahah.. :D

No comments: