Grab A Button

Wednesday, 27 February 2013

betul?



:") mula terharu bila teringat pic yg bawah tu... teringat tiba2..  :)


Wednesday, 20 February 2013

harus bersyukur~


thanx god.. akhirnya dgn izin tuhan dapat juga sya balik sabah dgn begitu "bahagia" walaupun  d sabah tu cuma beberapa hari saja.. ( 14 feb - 17 feb) ..sbb kn mcm d entry sya yg lalu.. sya bercuti d kedah hehe.. cuti selebihnya d sabah..syukur..d hari valentine tu rupanya tarikh kepulangan sya pla..

dan mama & bapa lar yg bertungkus lumus utk sya..sangat bahagia skali .. aha .. balik sabah mama  belikan tiket, pegi KL bapa b]pula take turn tp d bantu skit oleh mama..







ok..ini dia MR ampal.. hehe pelakon yg terkenal d sabah... lucu juga dia nie.. sepanjang hari tu buat lawak sja keja..bangga dpt take pic dgn pelakon feymes ni.. aha 



dan..sya telah terpilih ke pusingan seterusnya KDM idol 2013.. syukur ..sya antara 14 peserta yg terpilih d daerah keningau..


owh.. ku ingin menyanyi~

i love singing~

doakan semoga sya berjaya membuat juri2 suka dgn nyanyian sya...
semoga kepulangan itu tidak sia2..( hehe)

*thnx god, mama, bapa, adik2, n friends..........
....Love u all...


Wednesday, 13 February 2013

cuti cuti di kedah

haluu.. alls :D
telah sekian lama rasa nya saya tidak mengupdate kn blog yg agak comel ni  ahah :D comel ? burukk? it's mine kan.. so suka hati lar kn.. nama pn tajuk blog "my lovers life".. khidupanku saja lar.. hehe..

ow iya... buat pertama kalinya d sini sya ingin mengumumkn yg sya dgn rasminya telah melawat kedah Darulaman.. ..
hehe.. cantik juga negeri jelapang padi nie.. bnyak padi... 

*sbgai tmbahan , sya baru balik dr kedah ni.. td bus dr kedah pukul 8.30 mlm.. smpai d shah alam pukul 3 pagi... 
~ sy stay stesen bus sampai jam 6.50 pagi..~

jam 7.30 pagi baru la smpai pas2 dekat bilik..

hmm ok2.. first story mcm ni .. sya n kengkwn (kak amira,mira , syikin , munirah ) naik la teksi dr kolej sime darby ke stesen bus seksyen 17.. RM10 ..( tp kak amira yg ayu n comel yg bayarkn) hehe co cweet.. hehe

then.. dr seksyen 17 ke kedah .. kmi dgn comelnya menaiki bus "Pancaran Matahari " berharga Rm 45.

smpai dekat Alor setaq.. abang kak amira yg katanya hensem lg bergaya menjemput kami dgn keretanya.... makmlum la.. esoknya kn majlis kenduri kahwin dia..so hmm mood happy saja lar..

so sesampainya d rumah kak amira.. d KG Singkir Laut ..kmi pun d arahkn "makan" ..hehe makan makan dan makan.. bestkan..



comel kn mereka? hehe

o d mana kami... kmi d sini.. ok.. 









n si jejaka berbaju biru itu... ehemm..kwn sy amat2 meminatinya..haha ^_^

d cut kn story.. jeng3..

dgn bangganya setelah selesai kenduri d rumah pengantin pompuan kmi melawat muzium lembah bujang. huhu..

(bdiri la mgikut ketinggian haha )


posing2.. hehe














smpat lg menangkp pic doang ni.. boleh tahan nakal juga dorang nie..






ok hbis pasal baby.. hehe..
now story ni pla..
yg ni kenduri belah pengantin lelaki pla ( sini la umah kak amira ) yg td tu kenduri umah belah pompuan..
posing d bilik pngantin haha..






uwaa.. serasa sprti diri sndiri pula empunya katil itu aha :D 

ok selepas itu kami berempat.. (kak amira yg tgah2 tu, mira ,syikin n sya) pegi lautt.. hehe.. dalam ...  tp time tu ptang da.. so pic pn x lawa sangat dah..






nah.. kmi jumpa nie d awan..


at last, kmi makan mee udang.. sedooppp... licin udang tu kena gigit.. hehe



bsama kak amira , mom kak amira n syikin.. ni otw balik umah syikin.. singgah umah syikin bfore pegi kodiang kedah tempat mira..





betapa hijaunya d kampung syikin.. bestnya..



uppsss...mira pnya kerja niee...




ku percaya ku bisa terbang.... mencapai langit gemilang~




bestnya cuti d sini.. sangat seronokk!!!.. hmm kalo d lihat2.. mcm d sabah juga.. cuma yg bezanya.. cara diorang ada lain sikit..  :D .. melayu kn.. tp best.

makanan mmg sedap.. ikan pekasam makcik masih terngiang2 d fikiran.. ke tiga2 tmpat ada ikan pekasam.. suka3... hehe

 bye kedah.. jam 9.25 mlm ni sy terbang dah balik sabah..secara mengejut saya balik.. sepatutnya cti 1 week ni ..sy patut stay kedah sja.. x apa lar.. 6 hari d kedah ~~ sudah cukup untuk mencipta memori terindah..

hari ni hari valentine :D n jgk my adik bday.. happy bday conrad @ Lom .. hehe.. wlaupn teda hadiah..kakak ko yg comel ni tetap mengingatimu...

n...
kepulangan ku mlm ni.. mjadi surprise buat kamu suma.. hehe... ok nantikan kpulangan kakak kmu nie duhai adik2 ku... 




*bfore sy lupa...

 happy valentine to all of u.. i love u..... n special to conrad ..


muahhh

Monday, 4 February 2013

berfikir sejenak~



kita memang x boleh puaskan hati semua orang lagi2 bila apa yg mereka harapkan x sama mcm yg kita mahu..tidak sehaluan dan akhirnya timbul la rasa benci..

persoalannya siapa yg membenci sebenarnya..
tentulah orang2 yang slalu bsama kita..
kadang..kita rasa dia "teman "
tp disituasi lain.. dia bukanlah "teman" yg kita rasakan seperti tadinya..

ada2 saja perbuatan kita kononnya mbuatkan hati dia sakit,..

memang kita ni berbeza..( tapi mereka ckp kita sama) apa yg sama sya pn x tau.

*dari cara kamu itu ,jelas la sebenarnya kamu x suka jd "teman baik " saya.

mereka pn ckp...

"dia mmg x suka awak pun.. dari dulu lagi tue" owhh.. sedih mendengarnya...y ?? y?? y?? am i doing wrong?
n
1 lagi...

sya perasan... kamu slalu bongkar kelemahan sya bila dgn org2 lain ( kawan2)  sya malu   diam .kenapa la bgitau diorang~ ..dah tau tu diam2 saja lar.. malu tau..

kita mmg berbeza..tp dunia kita sama..

kini sy bersendirian.. tanpa dia lagi.. ok.. tp maafkan saya kalau saya pernah sakitkan hati kamu..

*kamu kini telah berubah mjadi lebih tertutup.. n x sudi dgn sy lg.. sya sedih  tp itu la hakikat.. x apa..semoga kamu senang hati...

*kita masih kawan!

Friday, 1 February 2013

setia hujung nyawa vs study!

masa tidak mnunggu mu duhai adik comel  (start perasan~ )

ingat masa itu emas...

adik mesti study.. kerana isnin 4 feb ni adik exam~~!!! x takut ka? simpan dulu semua yg ganggu konsentrasi adik tu..


please drama.. x boleh tahan kalau x tngok kmu...


kamu bgitu pentingkn diri... knapa la bgitu senang drama kmu sy jumpai..ohh  .. ( smbil menangis konon )

d utube ada muka anda.. d fb pun suma org sibuk memperkatakn kmu..




*walaupn dulu sy peminat setia sinetron... kini saya mula meminati filem2 melayu aha (hati ini tetap suka sinetron ok )tp saya agak pilih kasih juga.. sya pilih yg best2 ja.. yg mcm story kat atas tu saya setuju~!!! saya suka ok. sebab pelakon dia comel mcm pretty zinta .. berbakat.. aha..

dan.. skarang sy nak start study... smalam baru habis 3 slide saya terjah.. apakah ini bmksd saya tdk study dgn bsungguh2. hehehe




* tadaaa.. slip examination sem 6..tngo la date exam tu.. sumanya dekat2..n isnin ni terus 3 paper.. owhh.... rumit bg ku....

*hope semuanya bjalan dgn baik.....seperti status fb yg baru ku post td..

♥ ♥ ♥ God’s blessing may come as a surprise and how much you receive depends on how much your heart can believe. ♥ ♥ ♥

ok la bye semua... pas ni jarang dah update belog.. busy ni busy.. hee tataa~ :D :D